Kijkje in de toekomst – bijeenkomst in Leunen-Veulen-Heide

Kijkje in de toekomst – bijeenkomst in Leunen-Veulen-Heide

Kijkje in de toekomst – bijeenkomst in Leunen-Veulen-Heide

9 9 mensen hebben dit evenement bekeken.

Datum: dinsdag 5 november 2024
Start om: 14.00 uur
Eindigt om: 16.30 uur
Locatie: De Baank in Leunen

Bewustwordingscampagne: Senioren zelf aan zet, praat vandaag over morgen.

Bijeenkomst voor senioren uit de gemeente Venray, dorpen Leunen, Veulen en Heide

Aanmelden is niet nodig

Informatiecampagne die senioren bewuster moet maken over de gevolgen van de vergrijzing; praat vandaag over morgen

Senioren willen graag in hun vertrouwde omgeving blijven wonen, hun zelfstandigheid zoveel mogelijk behouden, naar elkaar omzien, maar ook zorg krijgen als dat nodig is.

In de praktijk blijken ze echter vaak niet goed voorbereid op verminderde vitaliteit en gezondheid als gevolg van het verouderingsproces. Ook hebben veel senioren nog verwachtingen van de zorg die nu al niet waargemaakt kunnen worden en dan moet het hoogtepunt van de vergrijzing nog komen. Door de vergrijzing groeit de vraag naar zorg, maar door personeelstekort daalt het aanbod. Het uitstellen van beslissingen over hun eigen woon/zorg-toekomst en pas iets gaan ondernemen als het feitelijk te laat is, leidt ertoe dat senioren de regie verliezen die ze zo graag wilden behouden.

Om wonen, zorg en welzijn nu en in de toekomst goed vorm te kunnen blijven geven, is een krachtenbundeling van seniorenverenigingen, gemeenten, zorgaanbieders en woningcorporaties nodig. De seniorenverenigingen KBO-Brabant, KBO Limburg, KBO-Overijssel en KBO Zeeland nemen in hun provincies daartoe nu het initiatief. Van vergrijzingsangst naar samenredzaamheid is onze gezamenlijke opdracht.

Om inzicht te krijgen in wat helpt om goed geborgd ouder te worden, met de best passende woonvorm en netwerk. De KBO’s van Leunen, Veulen en Heide maken op dinsdag 5 november om 14.00 uur in De Baank in Leunen de aftrap van de campagne Senioren zelf aan zet. Al naar gelang de behoefte worden er in de loop van het volgende jaar nog één of meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Ook niet-KBO leden zijn welkom.

Op basis van resultaten enquête worden thematische vervolgbijeenkomsten gepland.

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement:

 

Datum en tijd

05-11-2024 @ 14:00
 

Evenement categorie

Share With Friends